Saturday, 18 June 2011

BILA BADUT KETAGIH BERPOLITIK

To much politics and politiking, demikian keluhan sebahagian besar golongan massa. Sejak berakhir PRU 2008, rakyat dihadapkan dengan pelbagai event politik yang suspen, pilihanraya kecil dan kekalutan serba serbi.

Putaran jam dan paksi hidup rakyat tidak terlepas dari pengaruh politik dan politiking. Sehinggakan ramai yang sudah bosan, cemuih, majai dan meluat. Tetapi isyarat ini gagal dibaca oleh parti-parti politik...
Parti pembangkang terus dalam lamunan mereka sendiri, seolah-olah momentum sokongan dari rakyat masih memihak kepada mereka.

Barangkali politiking melampau adalah usaha golongan ini untuk alihkan perhatian rakyat dari melihat kelemahan pimpinan mereka di Selangor, Kedah, Pulau Pinang, Kelantan.. Mungkin juga alihan untuk rakyat tidak terlalu memikirkan isu peribadi, dan kekotoran yang dilakukan pemimpin mereka....
Tapi rakyat tidaklah sebodoh itu..Never insult people's intelligent'.


YOU CAN FOOL THE PEOPLE SOME OF TIME BUT YOU CANNOT FOOL ALL THE PEOPLE ALL THE TIME'.

Dan paling kemuncak politik yang bakal dibawa ke jalan raya 9 Julai ini atas nama 'BERSIH'. Entah apa agenda atau motif sebenar hanya rakyat yang waras mampu menilainya..

Prinsip pentingnya biarlah gerombolan badut-badut berkenaan terus berpolitik..Hakikatnya rakyat yang tulen dan rasional daya fikirnya bakal menumbangkan mereka.

Prinsip terasnya biarlah pemerintah kerajaan pusat terus dengan kerja asasi dan tanggungjawab murninya...memikir dan menyelesaikan isu rakyat....tanggungjawab dan amanah yang sentiasa menjadi fokus semenjak dulu sehingga kini...No comments:

Post a Comment